15. Ulusal İç Mimarlık Öğrencileri Buluşması

2010 yılından itibaren senede 2 kez olmak üzere, iç mimarlık öğrencileri tarafından her sene farklı üniversitelerde ve farklı temalarda düzenlenen, Türkiye’deki iç mimarlık öğrencilerini bir araya getiren ve tamamıyla iç mimarlık öğrencilerinin organize ettiği Ulusal İç Mimarlık Öğrencileri Buluşması’nın (UİÖB) 15.si 2018 yaz döneminde 11-12-13 Mayıs tarihlerinde Başkent Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Etkinlik, Başkent Üniversitesi GSTMF tasarım ve mimarlık topluluğu başkanı ve Başkent Üniversitesi UİÖB temsilcisi Yasin Karagöz’ün öncülüğünde, topluluk öğrencilerinin gayretleri ve öğretim elemanlarının desteği ile gerçekleşmiştir. Dayanışmaya ve birlikteliğe ihtiyacı olan iç mimarlık mesleğinin geleceğini tasarlayacak olan iç mimar adaylarının, 15. UİÖB ile bu görev ve sorumluluğu hissetmesi amaçlanmıştır.

Etkinliğin ilk gününde, sektörümüzden iç mimarlar, tasarımcılar, firmalar ve meslek odamızla bir araya gelip söyleşiler, soru-cevaplar ve uygulamalar yapıldı. Bunun yanı sıra sanatsal ve kültürel etkinlikler ile buluşma zenginleştirildi. 15. UİÖB’da ; Renan Gökyay (Nurus Design Lab Baş Tasarımcısı), Cengiz Kazazoğlu (Geberit Türkiye genel müdürü), Emrah Kaymak (İç Mimarlar Odası genel başkanı), Esat Fişek (İç Mimar), Oğuz Yalım (İç Mimar) ve Ayşe Ören (İç Mimar) ile söyleşiler gerçekleştirildi

İkinci günde ise davetli firmaların sertifika programları gerçekleştirildi. Dalsan, Geberit, Arlight ve Nurus, etkinliğimiz içerisinde uzman oldukları konularda sunumlar gerçekleştirdi ve bu sunumlar sonrasında öğrencilere sertifikalar verildi.

Etkinliğin üçüncü gününde ise katılımcı öğrenciler ile birlikte, rehberler eşliğinde Ankara kent turu ve müze gezileri ile Anıtkabir ziyareti gerçekleştirildi.

 

Foto Galeri: