TAV Esenboğa Genel Müdürlüğü ile Proje Sergisi

BEKLEMENİN MEKANI/TASARIM STÜDYOSU III SERGİSİ ESEBOĞA HAVAALANI'NDA


Başkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, 3. sınıf öğrencileri ile, 2017-2018 akademik yılı güz döneminde, İÇT 301 "Tasarım Stüdyosu III" dersi kapsamında Esenboğa Havaalanı'na ilişkin bir proje çalışması gerçekleştirilmiştir. TAV Esenboğa Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen proje kapsamında, öğrenciler uçağa biniş kapıları arasında yer alan bekleme alanlarını yeniden tasarlanmıştır. Yürütücülüğünü, Doç. Nur Ayalp, Dr. Öğr. Üyesi Umut Şumnu, Öğr. Gör. Oğuz Yalım ve Arş. Gör. Onur Kutluoğlu’nun üstlendiği "Beklemenin Mekanı – Bekleme mekanlarında beklenmedik arayışlar" başlıklı projede, gidilen ve varılan yer arasında pasif/eylemsiz bir ara-mekan olarak ve çoğunlukla "zaman öldürmek" için kullanılan bekleme mekanlarının yeniden düşünülmesi projenin temel hedeflerinden biridir. Stüdyo dersi kapsamında tasarlanan projelerden jüri tarafından belirlenen 13 tanesi, Esenboğa Havaalanında sergilenmeye layık görülmüştür.

Öğrencilerimiz; Aybike Nur Girgeç, Ayşe Nur Tür, Beyza Kulu, Buket Kaya, Destegül Özdemir, Duygu Semiz, Ece Aksoy, Fadime Seda Meçikoğlu, Feyza Salaş, İhsan Yiğit Öztürk, Merve Yücel, Rüya Öztürk ve Yasin Karagöz’ün proje paftaları, maketleri, üç boyutlu animasyonları ve sunum dosyalarından oluşan sergi, Esenboğa Havaalanı, İç Hatlar Terminali, giden yolcu katında bulunan sergi alanında, 17 Nisan 2018 Salı günü yapılan tören ile ziyarete açıldı.

Serginin açılışı, Prof. Dr. Mehmet Haberal (Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Kurucu Rektörü, Yönetim Üst Kurulu Başkanı), Prof. Dr. Ali Haberal (Başkent Üniversitesi Rektörü), Prof. Dr. Adnan Tepecik (Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı), Ankara Valisi Yardımcısı Murat Soylu, Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer ve THY Esenboğa İstasyon Müdürü Hasan Canverdi ile birlikte birçok Başkent Üniversitesi ve TAV Esenboğa mensubu huzurunda yapıldı. Sergide bulunan tüm öğrencilerimiz, ziyaretçilere projelerini anlatmak ve fikir alışverişinde bulunma fırsatı buldu. Sergi açılışı sonrasında THY Esenboğa İstasyon Müdürü Hasan Canverdi, öğrencilerimizi odasında ağırladı ve Anadolu Jet adına, hepsine birer uçak bileti hediye etti.

Sergi 1 Mayıs 2018 tarihine kadar, Esenboğa Havaalanı, İç Hatlar Terminali, giden yolcu katı, TAV Galeri-Ankara’da ziyarete açık olacaktır.